středa 21. března 2018

Vzdělanost


Vzdělanost v naší zemi viditelně roste. 
Statisticky, samozřejmě. Kde kdo má dnes maturitu,státní, aby ji udělali všichni. Kde kdo má dnes vysokou školu, mnohdy třeba i nějakou pofidérní, rychloškolu, ale má ji. Image vzdělanců je asi hodně lákavá. A pak do éteru šíří svá moudrá prohlášení. 
U příležitosti připomenutí tzv.protektorátu premiér  kupříkladu oznamuje, že Československo bylo obsazeno. Že o Československo nešlo, to mu buď nedošlo nebo je mu fuk. Stejně jako jeho obdivovatelům. Nebo ministrům. Když totiž paní ministryně pustila do světa informaci,že před sto lety u Bachmače bojovali legionáři proti Hitlerovi, zdá se, že oba absolvovali stejný rychlokurz historie. Válka jako válka, hodinky jako holínky, oboje se natahuje, že?
 Asi tak to vidím. Sama nevím, zda je to komické, hloupé nebo smutné. 
Jako smutný ovšem vnímám svůj následující privátní pokus, kdy jsem toto zmínila ve společnosti. A nic, nikomu na tom nepřišlo nic divného. Mnohým studentům také ne!!!
 Vzdělanost prostě v naší zemi utěšeně roste:-). 
Ale když pak přijde závažnější situace, pokus namluvit lidem něco, co potřebuji, bude to snadné. Snadnější než se zdá, protože válka jako válka..

Žádné komentáře:

Okomentovat